Volledig scherm
© Thinkstock

Ook rattenplaag in Veenendaal-Noord

VEENENDAAL - Naast de wijk Het Franse Gat blijkt ook de buurt De Pol in Veenendaal-Noord te kampen met ernstige overlast door ratten.

In samenspraak met bewoners is inmiddels een actieplan gemaakt dat komende maandag wordt besproken met de buurt tijdens een informatieavond.

Verhalen
Het probleem is aan de orde gesteld door een wijkbewoner die zeker 40 verhalen verzamelde van bewoners van onder meer de Regentesselaan en de Koninginnelaan. Volgens hem speelt het probleem al jaren, zelfs al meer dan 10 jaar.

Zelf kreeg hij vorig jaar met overlast te maken. Tot die tijd zegt hij niet te hebben geweten dat het probleem speelde. Hij kondigt aan de kosten van de ongediertebestrijding te verhalen op de gemeente Veenendaal.

'Meer meldingen nodig'
Wethouder Frits Beckerman van Veenendaal zei woensdag dat de gemeente relatief weinig meldingen heeft binnengekregen van bewoners. Volgens hem zijn meer meldingen nodig om het probleem goed te kunnen aanpakken.

Vorige maand werd in het Franse Gat overlast door ratten gemeld. Ook daar loopt inmiddels een onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei