Volledig scherm
Eén van de schoolgebouwen van Pantarijn. © Pantarijn

Ook 'rijk' Pantarijn krijgt straks minder scholieren

WAGENINGEN/ RHENEN - De openbare Regionale Scholengemeenschap Pantarijn staat er financieel goed voor. Wel daalt het leerlingental iets in de komende jaren.

Het wordt de komende jaren niet  drukker in de schoolgebouwen van de openbare Regionale Scholengemeenschap Pantarijn. Net zoals elders in het land komt er een daling van het leerlingental aan.

Pantarijn heeft vorig jaar bijna een miljoen euro overgehouden. Ook voor de komende jaren ziet de financiële positie van de school - met vestigingen in Wageningen, Rhenen en Kesteren - er goed uit. En er wordt gewerkt aan nieuwbouw in Kesteren.

Groei

De scholengemeenschap is de laatste jaren gegroeid van 2.556 in 2013 naar 2.774 leerlingen in het schooljaar 2016-2017. De officiële teldatum is 1 oktober. Bestuurder Stella Efdé kan tot die datum niets zeggen over de aantallen in dit schooljaar: ,,Het wisselt nog per dag, zeker door de schommelingen rond de vluchtelingenkinderen van de Internationale Schakelklas. De datum 1 oktober is heilig, op grond daarvan krijgen we onze vergoedingen.’’

De school houdt na jaren van groei binnenkort rekening met een kleine krimp. In 2020 zou Pantarijn nog 2.597 leerlingen tellen. Landelijk trekt 80 procent van de scholen nu al minder leerlingen en de verwachting is dat die tendens aanhoudt tot zeker 2028.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei