Volledig scherm
Workshop tijdens wereldvoedseldag in Ede. © dg/Nicolette de Boer

Op safari door de Albert Heijn XL tijdens World Food Day in Ede

EDE - Het jaarlijkse evenement ‘World Food Day’ streek zaterdag neer op het kazerneterrein in Ede. Het doel: meer aandacht vragen voor voedselzekerheid. ,,Er zijn 800 miljoen mensen die honger lijden’’, vertelt een voorlichter van het evenement. ,,Met het evenement willen we laten zien hoe ons voedselsysteem in elkaar zit en hoe je daar zelf je verantwoordelijkheid in kunt nemen.’’

Er stonden blauwe bussen klaar. Zo konden bezoekers onder meer op safari door de Albert Heijn XL of een kijkje nemen bij de mengvoerfabriek in Wageningen. In talkshows werd gesproken over voedselmythes en de rol van Nederland in het wereldwijde voedselvraagstuk.

,,Het is goed dat mensen zich verdiepen in voedsel’’, zegt Marijn Frank, ambassadeur van het evenement. ,,Daardoor ga je het ook meer waarderen.’’ In totaal is een half miljoen begroot voor het evenement. Dit is grotendeels bekostigd door de gemeente Ede en het ministerie van Economische Zaken. De gemeente heeft daarin een aandeel van 175.000 euro. Het is niet duidelijk hoeveel de dag werkelijk heeft gekost. ,,In ieder geval geen 5 ton’’, zegt de voorlichter.

Volledig scherm
t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / de ValleiEde 14/10/2017 Wereldvoedseldag / Mauritzkazerne "workshop 'Salade in een Potje'"opdrachtnr. 180745 foto: Herman Stöver t.b.v. de Gelderlander DGFOTO / de Vallei © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei