De Veluwe telt meerdere verpauperde vakantieparken.
Volledig scherm
De Veluwe telt meerdere verpauperde vakantieparken. © Kevin Hagens

Opkopen vakantieparken wordt sprong in het diepe voor provincie Gelderland

Of het plan van de provincie Gelderland om verpauperde vakantieparken op te kopen en zelf op te knappen gaat slagen, is nog maar de vraag. Provinciale Staten is echter bereid het een kans te geven. ,,We gaan iets doen wat nooit eerder is gedaan’’, aldus gedeputeerde Bea Schouten (toerisme en recreatie). ,,Het wordt een spannende ontdekkingsreis.’’

10 reacties

 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Dit is een zaak voor de gemeente en niet voor een door de provincie geconstrueerde zwaar gesubsidieerde en buiten het democratische speelveld opererende 'ontwikkelingsmaatschappij'. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ik weet niet precies wat een "babbel & knabbelclub" is, maar het opkopen van verpauperde vakantieparken (die anders als magneet allerlei criminaliteit aantrekken, waar de hele omgeving ellende van heeft) lijkt me vrij concrete actie. Lijkt me een goede zaak.
 • VeldZ

  4 jaar geleden
  Ik reageerde op Langetheet, die vindt dat het hiermee gemoeide geld naar mensen moet gaan die het "goed kunnen gebruiken"
 • spiegel

  4 jaar geleden
  Joehoe! Het ging over vakantieparken.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Alweer een handvol miljoenen voor de zoveelste babbel & knabbelclub :-)
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei