Volledig scherm
Op het terrein van voormalig recreatiepark De Lindehof komt een azc. © Herman Stöver

Otterlo blijft zeer kritisch over mogelijk azc

OTTERLO - Inwoners van Otterlo hebben dinsdag in grote meerderheid gestemd voor een maximum van 100 asielzoekers in hun dorp. De stemming was opgezet door dorpsvereniging Otterlo's Belang.

Camping De Lindehof bij het dorp is 1 van de 5 locaties die in beeld zijn voor de opvang van in totaal 600 asielzoekers. De gemeente Ede maakt dit voorjaar een keuze voor 1 of meerdere azc's.

939 stemmen
De Otterlose bevolking (2.300 personen in totaal) kreeg de vraag voorgelegd welk aantal asielzoekers het dorp maximaal kan opvangen. Er kwamen 939 inwoners van 18 jaar of ouder stemmen. Van hen vindt 93 procent dat Otterlo maximaal 100 vluchtelingen aan kan, de meerderheid van die stemmers wil het liefst helemaal geen asielzoekers.

Peiling
7 procent van de stemmers ziet ruimte voor meer dan 100 asielzoekers in Otterlo.De meesten van hen opteren voor 150 of 200 vluchtelingen maximaal. Otterlo's Belang neemt de uitslag mee in een gesprek dat woensdag plaatsvindt met de gemeente Ede, opvangorganisatie COA en Arcadis, dat in opdracht van de gemeente de 5 potentiële locaties nader onderzoekt. Bij een eerdere peiling in Otterlo, toen mogelijk 600 asielzoekers op De Lindehof zouden komen, stemden 1.145 inwoners tegen en 20 voor.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei