Oud-minister Dijsselbloem moet door hoogwater roeien met de riemen die hij heeft

WAGENINGEN - De Veerweg in Wageningen stroomt dinsdagavond vermoedelijk onder. De bewoners van de terp bij de voormalige steenfabriek de Bovenste Polder, onder wie oud-minister Jeroen Dijsselbloem, zitten al op een eilandje midden in de Rijn. 

Het veerdammetje naar hun huizen is ondergelopen.

Roeiboot

 Bewoners van de Veerweg hebben de roeiboot van de oud-minister dinsdagochtend al aan zien meren bij hun weg. Eric Meijer: ,,Ik weet niet of de minister er in zat, maar zijn kinderen in ieder geval wel. Ach ja, ze zijn het wel gewend.’’ In ieder geval moet de gewezen minister nu echt roeien met de riemen die hij heeft.

Het water komt wat sneller omhoog dan verwacht, bewoners denken dat de Veerweg eerder onder water staat dan de woensdagavond die eerder verwacht werd. 

Quote

Ach ja, we zijn dit wel gewend.

Eric Meijer, bewoner Veerweg

Grebbedijk

Meijer ligt er niet wakker van: ,,Het is nu vooral genieten. En de Veerweg ligt dan wel wat laag, maar de meeste huizen juist hoger. Ik denk dat de Grebbedijk eerder overstroomt dan dat onze huizen hier onder water staan. Er staat eerder water in de huizen in pakweg Veenendaal dan hier bij ons aan de Veerweg.’’

Het was dinsdagmiddag druk op de Veerweg. Kinderen, met laarsjes aan, speelden in het Rijnwater dat net de randen van de Veerweg begon te overstromen.

Volledig scherm
De Veerweg stroomt langzaam onder water. Een uitje voor velen, maar wel met laarzen aan. © DG/Eric Wijnacker
Volledig scherm
Het weggetje naar de woningen bij de Bovenste Polder, staat onder het Rijnwater. © DG/Eric Wijnacker
Volledig scherm
Een creatief fish eye-beeld van de schoonheid rond de Veerweg © Twan de Vos
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei