Volledig scherm
© Ouwehands Dierenpark1

Ouwehand dankzij panda's voor het eerst boven de miljoen bezoekers

RHENEN - Ouwehands Dierenpark heeft dit jaar voor het eerst meer dan een miljoen bezoekers mogen verwelkomen. In het jaar van de panda's passeerden 1.055.000 bezoekers de toegangspoortjes. 

De dierentuin trok dit jaar lang de aandacht in Nederland door de komst van reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya. Vorig jaar trok de dierentuin ongeveer 997.000 bezoekers getrokken: net zoveel als in 2015. 

Mijlpaal

Gedacht was dat de mijlpaal van een miljoen bezoekers al in 2016 voor het eerst bereikt zou worden. Dat lukte toen niet omdat de komst van de nieuwe publiekstrekkers, de reuzenpanda's, was uitgesteld naar 2017. 

In 2018 verwacht de Rhenense dierentuin een nieuw verblijf voor bonobo’s te kunnen openen. Die mensaap is slechts in weinig dierentuinen te zien.  Ook wordt vermoedelijk in februari een nieuw verblijf geopend voor 100 Cubaanse flamingo’s.

Kröller-Müller

Ook het Kröller-Müller Museum heeft een goed jaar achter de rug. Het museum ontving 354.000 bezoekers. Dat is een iets betere score dan een jaar eerder. In 2016 kwamen er 345.000 bezoekers naar het museum midden in het Nationaal Park Hoge Veluwe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei