Oversteken van Apeldoornseweg bij Otterlo wordt veiliger

OTTERLO - Het oversteken van de drukke Apeldoornseweg tussen Otterlo en Apeldoorn wordt volgend jaar veiliger, zowel voor mens als voor dier. De provincie Gelderland gaat dan groot onderhoud plegen aan de provinciale weg N304. Dit zal tot vertragingen leiden voor het verkeer.

Het onderhoud is nodig voor het asfalt, maar wordt tegelijkertijd aangegrepen om enkele gevaarlijke oversteken veiliger te maken. Onder meer door fietspaden duidelijker aan te geven op plekken waar ze een weg kruisen. Bij Otterlo gebeurt dat bij de Bovenweg en de Hoenderloseweg. 

Ook wordt de bushalte bij het kantoor van de Hoge Veluwe langs de Apeldoornseweg verbeterd en beter toegankelijk gemaakt. Hiernaast worden de fietsoversteken bij het Dabbelosepad en de Harskamperweg veiliger. Bij het Dabbelosepad komt ook een wildrooster met een kleine faunatunnel onder de Apeldoornseweg. 

Volledig scherm
© anp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei