File op de Mansholtlaan in Wageningen.
Volledig scherm
File op de Mansholtlaan in Wageningen. © Henk Van Holland

'Pak snel de rotonde bij Wageningen Campus aan'

WAGENINGEN - Wageningen gaat toch in op de uitnodiging van de provincie om  mee te praten hoe de stad beter bereikbaar kan worden. Maar wel met een flinke wensenlijstje op zak: zo wordt gepleit voor een snelle aanpak van de rotonde bij de campus.

Het verkeer loopt vaak vast rond de rotonde bij de Mansholtlaan en Droevendaalsesteeg.  PvdA-raadslid Mathilde Maijer kreeg brede steun voor haar oproep om de provincie te verzoeken versneld aan de slag te gaan met die rotonde. Ze heeft daarvoor twee concrete suggesties. Verkeer dat vanuit de richting Ede komt moet een vrije afslag krijgen naar de campus, zonder dat het gebruik hoeft te maken van de overbelaste rotonde. En bij de rotonde kunnen verkeerslichten wellicht helpen om het verkeer sneller door te laten stromen. Verder  pleit Maijer voor behoud van de monumentale boerderij de Born, die mogelijk weg zou moeten voor het Rondje Campus.

Onrealistisch

Wethouder Han ter Maat wordt met een lange wensenlijst op pad gestuurd richting provincie. Wageningen houdt verder eigenlijk vast aan haar eerdere plannen, wat voor de oppositie aanleiding was om het nieuwe wensenlijstje als 'volstrekt onrealistisch' te bestempelen. De provincie besloot eerder dit jaar om het bereikbaarheidsprobleem zelf aan te pakken en de regie over te nemen. Omdat ze vond dat Wageningen te lang treuzelde en niet met de juiste oplossingen kwam om het fileprobleem aan te pakken. De provincie wil graag een Rondje Campus, een nieuwe strook asfalt waar de meerderheid van de de Wageningse gemeenteraad geen  voorstander van is. 

Ophouden

Het college heeft toestemming van de raad gekregen om met de provincie mee te praten over de bereikbaarheid. Maar als blijkt dat Wageningen daar zelf niets mee op zou schieten kan dat meepraten ook weer ophouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei