Volledig scherm
Natuurkundeleraar Michiel van Duin vertelt op het dak van het Pallas Athene College aan een groepje leerlingen uit 4 vwo hoe zonnepanelen werken. © Herman Stöver

Pallas Athene College in Ede zet dak vol met zonnepanelen

EDE - Sinds kort staan er 463 panelen op het dak van de middelbare school in Ede. Woensdagmorgen opende wethouder Leon Meijer het zonnepanelenparkje officieel. 

,,De zonnepanelen leveren voldoende energie voor dertig huishoudens", zegt een woordvoerder van de school. ,,We voorzien hiermee in ruim de helft van onze energiebehoefte." 

Quote

De zonnepane­len leveren voldoende energie voor dertig huishou­dens. We voorzien hiermee in ruim de helft van onze energiebe­hoef­te

Woordvoerder Pallas Athene College

Led-verlichting

De school wil op termijn klimaatneutraal worden. De volgende stap om duurzamer te worden is te bekijken of zuiniger verlichting mogelijk is. ,,Die brandt hier de hele dag en slurpt energie. We willen onderzoeken of we in de toekomst led-verlichting kunnen gebruiken."

Meijer noemt Pallas Athene een voorbeeld voor andere scholen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei