Parkeergarage bij pand Unilever op Wageningen Campus

WAGENINGEN - Voedingsmiddelenconcern Unilever heeft op de Campus van Wageningen Universiteit het ontwerp van zijn Global Foods Innovation Centre onthuld. Onder het nieuwe pand, dat medio 2019 in gebruik wordt genomen, komt een parkeergarage die ook voor Wageningen Universiteit te gebruiken is.

Het nieuwe futuristisch ogende pand wordt gebouwd door Dura Vermeer en is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Het krijgt een plek aan de zuidzijde van de Campus, vlakbij het onderzoeksgebouw van Friesland Campina. 

Testkeukens

Het Global Foods Innovation Centre van 18.000 vierkante meter bestaat uit onder meer uit een mini-fabriek Pilot Plant waar nieuwe proefproducten in beperkte volumes worden gemaakt. In het Food & Customer Experience wordt  in diverse testkeukens dagelijks geëxperimenteerd met innovatieve ingrediënten en recepten. Onder het gehele pand is een parkeergarage die voor zowel de circa 550 medewerkers van Unilever als Wageningen Universiteit toegankelijk is.

Volledig scherm
Nieuw pand Unilever dat in 2019 op Wageningen Campus staat © Foto Unilever
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei