Volledig scherm
Parkeerautomaat in Veenendaal. © Jacques Zorgman

Parkeren per minuut verdwijnt in Veenendaal

VEENENDAAL Bezoekers van gemeentelijke garages in het Veenendaalse centrum betalen niet langer per minuut voor hun parkeerplaats. Veenendaal gaat net als de commerciële garages in de stad werken met tijdsblokken van 1 euro. Parkeer je net iets langer dan het tijdsblok, betaal je meteen een hele euro extra. 

Dat is minder gebruiksvriendelijk, maar Veenendaal hoopt dat het voor duidelijkheid zorgt als alle garages dezelfde methode gebruiken. Bovendien zorgt het voor extra inkomsten voor de gemeente Veenendaal. 

Slagboom

Die zijn hard nodig omdat de gemeente jaarlijks ruim 4 ton moet bijleggen op het parkeren. Een tweede bezuinigingsmaatregel is het invoeren van straatparkeren op het parkeerterrein bij Theater de Lampegiet. Omdat de slagboom verdwijnt, hoeft Veenendaal minder BTW af te dragen aan het Rijk. Beide maatregelen moeten jaarlijks 100.000 euro opleveren.

De tarieven in de garages blijven hetzelfde. In de garages betaal je als bezoeker nu 2 euro per uur. Op straat is dat iets meer. 

 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei