Pasjesmaker failliet, strop dreigt voor 5 mei Wageningen

WAGENINGEN - Het Comité Wageningen45 houdt rekening met een flinke financiële tegenvaller. Het bedrijf uit Drachten dat twee jaar geleden de betaalpasjes maakte voor het 5 Meifestival is failliet.

Wageningen45 had het faillissement van Uppgr8 aangevraagd, meldt een woordvoerster: ,,Omdat Uppgr8 niet overging tot de betaling waartoe zij door de rechtbank veroordeeld zijn. Afhankelijk van de afhandeling van dit faillissement, is het dus onduidelijk of er consequenties voor W45 zijn. Wij verwachten echter dat de schade die wij hebben geleden niet zal worden gecompenseerd.’’

Rijen

Het Friese bedrijf leverde voor het massale feest feest op 5 mei 2015 een kassasysteem met betaalpasjes. Dat zou net zo moeten werken als de ov-chipkaart. Bezoekers konden toen niet betalen met contant geld, maar alleen met het pasje. De pasjes bleken echter lang niet altijd goed te werken waardoor er lange rijen bij kassa's ontstonden en de horeca veel inkomsten misliep. De Stichting Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen, zoals Wageningen45 ook heet, claimde de schade bij Uppgr8.

Eerder dit jaar veroordeelde de Arnhemse rechtbank het Friese bedrijf tot het betalen van 100.000 euro schadevergoeding. Het geld werd echter niet overgemaakt, waarna Wageningen45 het faillissement heeft aangevraagd. Dat is vorige week in Leeuwarden uitgesproken. 

Sinds dit jaar wordt op 5 mei in Wageningen weer contant afgerekend. Of met een reguliere pinpas betaald.

Volledig scherm
Di-rect treedt op tijdens het Bevrijdingsfestival in Wageningen. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei