Volledig scherm
De Passie door Ede © William Hoogteyling

Passie trekt voor het eerst door Ede-Zuid

EDE - Geen 3 miljoen kijkers, zoals naar The Passion op televisie, maar een meer intieme vorm van de Passie. Gisteravond vond het spektakel voor de eerste keer plaats in Ede-Zuid. 

De deelnemers vervoerden het kruis van winkelcentrum Stadspoort naar kerkelijk centrum Emmaüs in de wijk Rietkampen. Daar woonden een kleine 300 gelovigen een speciale dienst bij. Daarin vertelde voorganger Jan-Peter Prenger het lijdensverhaal en verhaalde Geke ter Velde over het lijden in de wereld, persoonlijk en ver weg. 

Samenwerking

De Passie in Ede-Zuid is een samenwerking van allerlei Edenaren. Zo hebben leerlingen van het Streek Zandlaan het kruis gemaakt, hebben studenten van de CHE de posters ontworpen en heeft een student van het ROC A12 de Passie gefilmd. De organisatie was in handen van de Raad van Kerken, Emmaüs Ede en de Rooms-Katholieke St. Antoniusparochie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei