Volledig scherm
De Passie door Ede © William Hoogteyling

Passie trekt voor het eerst door Ede-Zuid

EDE - Geen 3 miljoen kijkers, zoals naar The Passion op televisie, maar een meer intieme vorm van de Passie. Gisteravond vond het spektakel voor de eerste keer plaats in Ede-Zuid. 

De deelnemers vervoerden het kruis van winkelcentrum Stadspoort naar kerkelijk centrum Emmaüs in de wijk Rietkampen. Daar woonden een kleine 300 gelovigen een speciale dienst bij. Daarin vertelde voorganger Jan-Peter Prenger het lijdensverhaal en verhaalde Geke ter Velde over het lijden in de wereld, persoonlijk en ver weg. 

Samenwerking

De Passie in Ede-Zuid is een samenwerking van allerlei Edenaren. Zo hebben leerlingen van het Streek Zandlaan het kruis gemaakt, hebben studenten van de CHE de posters ontworpen en heeft een student van het ROC A12 de Passie gefilmd. De organisatie was in handen van de Raad van Kerken, Emmaüs Ede en de Rooms-Katholieke St. Antoniusparochie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei