Volledig scherm
Foto: Herman Stöver

Pathé lijft bioscoop CineMec Ede in

EDE - Bioscoop CineMec in Ede wordt onderdeel van Pathé. Het bedrijf gaat de nieuwe CineMec-bioscopen in Nijmegen en Utrecht mede ontwikkelen.

Die openen volgens plan medio volgend jaar. De samenwerkingsovereenkomst is deze week getekend, melden beide partijen vrijdag in een persverklaring.

Identiteit
Volgens het gezamenlijke persbericht krijgt CineMec een zelfstandige marktpositie binnen Pathé Holding. De identiteit van de Edese bioscoop, met ook ruimte voor evenementen en congressen, blijft behouden. Pathé is actief in binnen- en buitenland en exploiteert bioscopen in 15 Nederlandse steden, waaronder Arnhem. CineMec, dat behoort tot de populairste bioscopen van Nederland, was tot nu toe geheel zelfstandig.

Parkeergarage
Het geesteskind van ondernemer Gerben Kuipers raakte financieel in zwaar weer toen een groots plan voor het ontwikkelen van de omgeving van CIneMec, langs de A12 in Ede, niet door ging. CineMec had al een parkeergarage laten bouwen in de geluidswal van de A12, die bij nader inzien niet nodig bleek. De lasten daarvan drukten zwaar op de exploitatie.

CineMec wil nu de leningen die de gemeente Ede en de provincie hiervoor verstrekten, vervroegd aflossen, laat Kuipers weten. Dat is mogelijk dankzij de financiële injectie in het bedrijf vanuit Pathé. De Rabobank hield de afgelopen tijd betalingen van de lening aan de gemeente tegen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei