Volledig scherm
Esther Faasen en Marco Reijnen bij hun winnende creaties op de Plaza van Vakschool Wageningen © Vakschool Wageningen/Irma van de Kamp

Patisserie-toppers op de Vakschool Wageningen

WAGENINGEN - Esther Faasen en Marco Reijnen, docenten op de Vakschool Wageningen, hebben prijzen gewonnen bij de Dutch Pastry Award 2018. Een wedstrijd voor patisserietoppers in Gorinchem.

Hun werkstukken zijn nu te zien op de Plaza in de Vakschool. De wedstrijd had voor de 22e keer plaats, maar voor de eerste keer waagden docenten van de Vakschool zich aan deelname. het is een opstap om bij het Nederlands patisserie team te komen. Faasen en Reijn zijn uiteraard blij: ,,De opzet is ook dat als je studenten wil stimuleren dat je zelf mee doet. Meedoen is ook dicht bij het vak blijven staan en bij blijven met de nieuwste trends en innovaties.''

Evolutie

Quote

We willen studenten motiveren

Esther Faasen, prijswinnaar Dutch Pastry Award

Esther Faasen heeft gekozen voor het thema evolutie van de mens en Marco Reijnen voor het thema VOC Batavia. Zij won met overmacht de publieksprijs:  haar chocoladestuk is een vertolking van de evolutie van de mens. ,,De schedels staan voor de dood en opgraving, de eicel met spermazaadjes staan voor de bevruchting. De aap geeft weer dat we van dit ras afstammen. De DNA streng is gemonteerd in een levensboom.'' Ze wist ook de vakjury te overtuigen en won een aspirant lidmaatschap bij het Nederlands Patisserie team. De taart die ze heeft gemaakt bestaat uit een mousse van yoghurt met gekonfijte sinaasappelsnippers, een mousse van bosbes en cassis, een gelei van framboos, een cremeux van kalamansi, een black velvet cake met rode biet en een bodem van cruesli met zaden. De inspiratie voor de taart is een gezond ontbijt.

Batavia

Marco Reijnen heeft de Jurgen Willems motivatieprijs in de wacht gesleept. Hij heeft een replica gemaakt van het schip Batavia. Zijn taart bestaat uit een dennennaalden mousse, appelcompote, rabarbercremeux, kapsel met kruiden van de VOC en een bodem met hennep, gort en amandelen. 

Esther Faasen en Marco Reijnen starten binnenkort een eigen patisserie catering. Esther Faasen zal het onderwijs gaan verlaten en Marco Reijnen blijft nog enkele dagen per week lesgeven op de Vakschool. De naam van de onderneming is Soulutions pastry & desserts. Waar ze zich vestigen is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei