Volledig scherm
© AD

Petitie voor gratis toegang tot Henschotermeer

Politieke partijen uit negen Utrechtse gemeenten - waaronder Veenendaal en Rhenen - zijn een handtekeningenactie begonnen om de toegang tot het Henschotermeer gratis te houden. Op petities.nl kan men tekenen voor 'een vrije plens in het Hens'.

De handtekeningenactie is een initiatief van PvdA-GroenLinks Woudenberg, GroenLinks, PvdA en SP Amersfoort, D66, Open en SP Utrechtse Heuvelrug, GroenLinks-PvdA en SP Leusden, GroenLinks, PvdA en SP Zeist, PvdA en SP Veenendaal, PvdA De Bilt, SP Wijk bij Duurstede en Progressieve Combinatie Rhenen.

Het doel is om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om de partijen in de gemeenteraden en de wethouders in deze gemeenten ervan te overtuigen op zoek te gaan naar een oplossing om de toegang tot het Henschotermeer gratis te houden voor bezoekers.

Volgens de partijen heeft het Henschotermeer een belangrijke maatschappelijke functie in de regio en mag de zwemplas niet achter een hek verdwijnen. Bovendien belemmert een hek dieren om ‘s nachts uit het meer te drinken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Psychoot springt onder invloed van GHB in gracht en valt in ziekenhuispyjama beveiliger aan

    Psychoot springt onder invloed van GHB in gracht en valt in ziekenhuis­py­ja­ma beveiliger aan

    EDE - Een 30-jarige Edenaar die afgelopen zomer in een Utrechtse gracht sprong onder invloed van GHB en drijfnat naar het ziekenhuis werd gebracht, heeft vervolgens op straat in een ziekenhuispyjama een beveiligingsmedewerker van ziekenhuis Diaconessenhuis met een heggenschaar aangevallen. Een poging tot doodslag, meent de officier van justitie, die daarvoor donderdag 24 maanden cel eiste.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei