Volledig scherm
De bibliotheek in de Stadspoort in Edei © Herman Stöver

Picnic brengt boeken gratis terug naar bibliotheek Ede

EDE - Handig voor ouderen en overbelaste gezinnen in Ede: de online supermarkt Picnic brengt voortaan desgewenst gratis boeken terug naar de bibliotheek.

Dat kan boetes voorkomen voor het te laat terugbrengen van geleende boeken.  De Edese bibliotheek, die werkt vanuit Cultura aan de Molenstraat en nevenvestigingen in Bennekom, Lunteren en de Stadspoort, telt 25.000 leden. Dat is bijna een kwart van de bevolking. De elektrische bezorgwagentjes van Picnic leveren vanaf vandaag niet alleen boodschappen af, maar halen de uitgeleende boeken van de Bibliotheek Cultura gratis aan huis op en brengen deze terug naar de bibliotheek.

Ouderen

De Bibliotheek Cultura ziet de samenwerking als kans om drukke gezinnen te ontlasten doordat ze voor het inleveren van hun boeken niet meer de deur uit hoeven. Maar ook voor ouderen die wellicht minder mobiel zijn kan het een uitkomst bieden.

,,Deze samenwerking past precies binnen de doelstelling van bibliotheek en gemeente om meer mensen te laten lezen”, zegt Ineke van Vlimmeren, hoofd van de bibliotheek. 

Kilometers

Marjolein van den Blink van Picnic hoopt natuurlijk dat de extra service meer klanten trekt: ,,Als we door deze extra service het lezen van bibliotheekboeken laagdrempeliger te kunnen maken, is dat natuurlijk fantastisch. Bovendien scheelt het kilometers die onze klanten vaak met de auto maken om de boeken terug te brengen. En onze chauffeurs hoeven dan niet met een lege auto terug.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei