Piet Zoon waarnemend burgemeester van Veenendaal

VEENENDAAL - Piet Zoon wordt per 21 september waarnemend burgemeester van Veenendaal. Hij gaat waarnemen voor Wouter Kolff die per 13 september burgemeester wordt van Dordrecht.

De beëdiging van Zoon (VVD) is op woensdag 20 september om 10.00 uur, in het Huis voor de Provincie Utrecht. Hij zal het ambt van burgemeester in Veenendaal tot de benoeming van een nieuwe burgemeester waarnemen. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester start pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Piet Zoon (1949) is nu nog waarnemend burgemeester van Reimerswaal en was daarvóór onder andere burgemeester in Raalte en Hattem en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

,,Het is voor mij eervol om de komende periode als waarnemer te fungeren in de gemeente Veenendaal. Van burgemeester Wouter Kolff heb ik inmiddels goede verhalen gehoord over de inwoners van Veenendaal", laat Zoon in een eerste reactie weten via de gemeente Veenendaal. Zoon: ,,Kolff noemt hen ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik begeef mij graag tussen en onder de mensen, waarbij zichtbaar, hoorbaar en betrokken voor mij belangrijke kernwaarden zijn. Ik zie er naar uit de samenleving van Veenendaal beter te leren kennen.”

,,Uiteraard maak ik de komende weken eerst het werk in mijn huidige gemeente goed af, daarna ga ik me met al mijn energie richten op Veenendaal. Ik zal me verdiepen in de onderwerpen die leven in de samenleving en hoop zo snel mogelijk veel mensen te spreken om mezelf een nog beter beeld te vormen van Veenendaal.”

Zoon neemt na bijna anderhalf jaar waarnemend burgemeester van Reimerswaal te zijn geweest, afscheid van de Zeeuwse gemeente op donderdag 14 september.

Burgemeester Piet Zoon.
Volledig scherm
Burgemeester Piet Zoon. © Marcelle Davidse

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei