Volledig scherm
© Herman Stöver

Plan parkeergarage in dorpshart Lunteren

LUNTEREN - Lunteren krijgt een parkeergarage. Onder de nog te bouwen nieuwe vestiging van de Albert Heijn in de Dorpsstraat verrijst wat de grootgrutter betreft een parkeergarage met plek voor 48 auto's. 

De gemeente Ede heeft inmiddels met het plan ingestemd. Als er geen vertraging is, moet de nieuwe winkel met ondergrondse garage er eind 2018 staan. Boven de winkel komen zes appartementen.

Perceel ligt braak

Al jaren ligt het perceel van de Albert Heijn, midden in het winkelgebied, braak. Tot onmin van veel Lunteranen. Het gapende gat van het dorpshart lijkt nu dan eindelijk gedicht te worden. Hoewel in 2013 al een vergunning voor de bouw is afgegeven, is er nooit gebouwd.

Rand van het dorp

De Albert Heijn is tijdelijk gevestigd aan de Klomperweg, aan de rand van het dorp. De gemeente, eigenaar van die grond, laat weten de supermarkt zo snel mogelijk weer naar het centrum te zien vertrekken.  Ede laat weten als verhuurder druk te willen uitoefenen op Albert Heijn om die verhuizing te bewerkstelligen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei