Volledig scherm
Een impressie van een eerdere Pluimuitreiking met toen nog burgemeester Cees van der Knaap. Hij kijkt naar de kunsten van wielerkampioen Victor. © Tamara Reijers

Pluimen voor Edese kinderen en jongeren

EDE - Burgemeester René Verhulst heeft zaterdagmiddag in Cultura tien Pluimen uitgereikt aan kinderen en jongeren uit de gemeente Ede, die een bijzondere prestatie hebben verricht. 

De Pluimen gingen naar:

Sophia Autsema uit Ede (13 jaar). Sophia helpt al bijna twee jaar wekelijks bij het verzorgen van de dieren op kinderboerderij ‘De Oude Hofstede’ in de wijk Maandereng in Ede.

Badmintonteam BC Netwerk J2 uit Ede. Dit team is tijdens het Nederlands Kampioenschap regioteams 2017 op zondag 25 juni 2017 in Zutphen Nederlands Kampioen badminton geworden.

Cas Binnendijk uit Ede (13 jaar). Cas verleent al een aantal jaar mantelzorg aan zijn opa na een herseninfarct.

Nina ten Broek uit Ede (16 jaar). Zij is met het Polar Bears team in de eredivisie tweede van Nederland geworden. Zij heeft bij het EJK met jong Oranje onder 17 zilver gehaald in Servië en op het WJK met jong Oranje onder 21 brons in Griekenland.

Vier atleten van het meisjes junioren D team van C.A.V. Climax. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Estafette op 24 september 2017 in Amstelveen zijn deze vier atleten kampioen geworden op de Zweedse estafette.

Shirley van Engelenhoven uit Harskamp (10 jaar). Shirley zit sinds haar zevende op scouting en is door de scouting voorgedragen omdat zij altijd klaar staat voor de andere kinderen en er als eerste bij is om zich in te zetten voor acties.

Jasper en Martijn Hendriksen uit Ede (15 jaar). Jasper en Martijn noemen zichzelf “Two Green Guys” en tekenen wekelijks een cartoon voor de Edese Post waarbij ze maatschappelijke problemen/zaken die in Ede spelen onder de aandacht brengen. Ook hebben zij geld ingezameld voor het Longfonds.

Het aspirantenteam lage druk van de Jeugdbrandweer in Ede. Dit team is op zaterdag 7 oktober 2017 tijdens de landelijke finales in Nieuwerkerk a/d IJssel Nederlands kampioen geworden.

Aleyna Kılınç uit Ede (10 jaar). Aleyna verleent al een aantal jaar mantelzorg aan haar tante die een visuele en lichamelijke beperking heeft.

Isa Leroy uit Lunteren (11 jaar). Isa is op 28 januari 2017 in Kardinge (Groningen) Nederlands kampioen geworden bij de pupillen C tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi schaatsen. Ook heeft zij een goed doel gesteund door haar deelname aan de 24KiKa race.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei