Volledig scherm
De man kon door agenten worden overmeesterd. © Politie Veenendaal

Politie overmeestert dronken man die met mes zwaait in Veenendaal

VEENENDAAL - Agenten hebben zaterdagavond rond 18.15 uur een dronken man met mes overmeesterd op het Scheepjeshofplein in Veenendaal. De man gedroeg zich bijzonder vreemd naar winkelend publiek, waarbij hij ook met het mes liep te zwaaien, meldt de politie.

'Meerdere agenten gingen met spoed naar het plein, waarbij één van hen de snackbar (het was 'patatdag') uit moest rennen zonder het eten mee te kunnen nemen', schrijft de politie op Facebook.

Agenten vonden de man op het Scheepjeshofplein en troffen het mes aan in zijn broekzak. 'Op het moment dat hij met zijn handen naar dit mes bewoog, besloten de agenten de man direct te overmeesteren en aan te houden', aldus de politie.

Plassen in de cel

De man is ingesloten en zal -na ontnuchtering- mogen vertellen waarom hij zich zo had gedragen. Daarna wordt bekeken welke straf hij hiervoor zal krijgen. 'Daarbij zal bovendien rekening gehouden worden met het feit dat de verdachte in de politiecel zijn natuurlijke behoefte deed, in plaats van te vragen of hij naar het toilet mocht', besluit de politie.

De patat is volgens de politie later door andere collega's opgehaald en kon halfwarm worden opgegeten. 'Weet dat we dus niet met loeiende sirenes bij een snackbar wegreden om het eten warm te houden (een veel gehoord cliché), maar omdat we net op dat moment ergens dringend naartoe moesten.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei