Politie schiet bij wilde achtervolging in Wageningen

WAGENINGEN - Agenten hebben vanmorgen in Wageningen twee mannen aangehouden na een wilde achtervolging. Daarbij heeft een agent twee waarschuwingsschoten gelost. Er wordt onderzocht of de aangehouden mannen betrokken zijn bij een ramkraak op een juwelier in Wageningen, eerder vanmorgen.

De achtervolging van de auto begon rond 08.45 uur, toen de politie volop bezig was met onderzoek naar de ramkraak. Op de kruising van de Rooseveltweg en de Nijenoord Allee schoten de auto van de verdachten en de politie over het gras en botsten tegen een betonnen versperring.

De twee verdachten zetten het daarna op een lopen, maar één man kon door een passant tegen de grond worden gewerkt en aangehouden. De ander is aangehouden nadat een agent de twee waarschuwingsschoten gelost had.

Volgens de politie waren veel fietsende scholieren getuige van het incident. Voor hen is slachtofferhulp beschikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

Ramkraak

Eerder sprak de politie van twee autodieven, maar noemde de mannen later alleen 'verdachten'. De politie onderzoekt of de mannen de twee voortvluchtige daders zijn van de ramkraak op een juwelier aan de Hoogstraat in Wageningen eerder die ochtend. De vier daders gebruikten voor de ramkraak een auto, en gingen er op twee scooters vandoor.

Eén van de vluchters ging vrij snel onderuit en werd daardoor snel gegrepen. De tweede vluchter is door een achtervolgende politiewagen aangetikt, zodat ook hij tegen de vlakte ging en gepakt kon worden.

Naar de twee anderen werd een zoektocht ingezet.

Volledig scherm
Bij de aanhouding werd zeker één schot gelost. © De Gelderlander
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei