Politieke partij op Heuvelrug heeft twee letters te veel

Twee letters te veel, dus of je je naam even wilt aanpassen. Het overkwam raadslid Francine van der Velde uit Doorn bij het inleveren van de kandidatenlijst van haar partij. De partijnaam mag maar 35 letters tellen; Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) heeft er 37.

Volledig scherm
Een verkiezingsaffiche van BVH in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. © BVH Utrechtse Heuvelrug

Tot haar stomme verbazing moest Van der Velde op last van de kiescommissie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug  ter plekke de naam van haar partij aanpassen.

Ze besloot (BVH) eraf te hakken, maar onder protest. ,,Want in 2010 en 2014 hebben we ook onder deze naam meegedaan aan de verkiezingen en het was nooit een probleem’’, moppert Van der Velde.

Het heeft volgens het raadslid al op twee stembiljetten gestaan en het paste altijd. ,,Het is kennelijk nooit goed gecontroleerd. Wij staan bekend onder de naam BVH, ook bij raadsvergaderingen. Voor ons is die toevoeging wel belangrijk. Het kan tot verwarring of misleiding leiden en dat willen we natuurlijk niet. Daarom stappen we 
nu naar de afdeling bestuursrecht van de Raad van State om onze letters terug te krijgen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei