Poppodium en/of hotel in oud postkantoor Wageningen

WAGENINGEN - Komt er een poppodium met andere culturele voorzieningen op de plek van het voormalige postkantoor op het Wageningse Plantsoen zoals het college wil? Of komt er een zakelijk hotel met ruimte voor culturele activiteiten. Of beide?

De Wageningse politiek ging maandagavond in gesprek met allerlei betrokkenen tijdens de politieke avond.

Idee

De meest bijzondere gast was Gerben Kuipers, die een nieuw plan presenteerde voor een hotel met 50 tot 60 kamers op de plek van het postkantoor en aangrenzend kantoor van makelaar Henk ten Hoor en Hyp-Ass. Vooral bedoeld voor -internationale- gasten van Wageningen Universiteit.

Bennekommer Kuipers vertrok jaren geleden hevig teleurgesteld uit Wageningen nadat hij vergeefs geprobeerd had om daar zijn Molenstraattheater uit te bouwen tot een veel groter bioscoopcomplex. En vervolgens begon hij met CineMec in Ede. Maandagavond was hij opeens weer terug: ,, Ik zie aan dit stadhuis dat er in Wageningen nu weer nieuwe dingen mogelijk zijn. En ik heb wel een idee.’’ Of dat hotelplan te combineren valt met een poppodium weet Kuipers niet: ,,Het lijkt mij niet eenvoudig om dat te combineren vanwege bijvoorbeeld de geluidsproblematiek, maar ik zeg niet op voorhand nee.’’ 

Er waren ook vertegenwoordigers van vele Wageningse culturele organisaties, zoals Unitas, WageningenLive en Popcultuur Wageningen. Het enthousiasme voor een poppodium is groot en voorziet volgens velen juist in Wageningen in een grote behoefte.  Wethouder Lara de Brito onderstreepte dat het college heeft uitgesproken dat eerst gekeken wordt naar een functie van het postkantoor in de kunst/cultuur-sector. 

Een artist impression van een mogelijk nieuw hotel met cultuurruimtes op het Plantsoen in Wageningen.
Volledig scherm
Een artist impression van een mogelijk nieuw hotel met cultuurruimtes op het Plantsoen in Wageningen. © Architecten DP6
Gerben Kuipers (blauwe trui) in de Wageningse raadszaal.
Volledig scherm
Gerben Kuipers (blauwe trui) in de Wageningse raadszaal. © DG/Eric Wijnacker

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei