Vleesvervangers in de schappen van de supermarkt. Maar de Green Protein Alliance richt zich ook op noten, zeewier, peulvruchten en paddenstoelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vleesvervangers in de schappen van de supermarkt. Maar de Green Protein Alliance richt zich ook op noten, zeewier, peulvruchten en paddenstoelen. © Hollandse Hoogte / ANP

Proef in supermarkten om klanten meer plantaardige producten te laten kopen: ‘Terug naar een gezondere balans’

EDE/ ACHTERBERG -  De vereniging Green Protein Alliance (GPA) start in september in de regio Foodvalley met een proef in zeven supermarkten om de klanten daarvan te verleiden meer plantaardige producten te kopen. 

4 reacties

 • Bertje Audi

  1 jaar geleden
  Mensen worden heel erg boos wanneer ze de mogelijkheid geboden wordt wat gezonder eten… benieuwd hoe dat hier afloopt.
 • P K

  1 jaar geleden
  Gezonder? Die burgers zitten bordenvol met zouten.. Zal wel goed zijn voor onze bloeddruk ofzo...?
 • Peter Looyenga

  1 jaar geleden
  Jumbo Wageningen doet aan deze idioterie mee? Goed om te weten, dan ga ik die winkel de komende tijd mijden. Ik wordt doodmoe van dit soort bemoeizucht, temeer omdat ik al zorg voor afwisseling in mijn eetpatroon. Bij mij staat er iedere maand wel eens een maaltijd salade op het menu, of enkel een aardappel maaltijd, enz. En het staat mij *bijzonder* tegen dat ik af en toe denk vlees te pakken en dan dit soort vega troep in handen blijk te hebben. Over misleiding gesproken!
 • janneke Jansen

  1 jaar geleden
  Daar begint het weer, 1 of andere vage beweging duwt ons weer iets door de keel. Het lijkt wel of zulke lobbyisten geen idee hebben, dat wij hier niet op zitten te wachten. We hebben in Nederland veel van die clubjes die veel subsidies krijgen en waar verder nooit iemand van gehoord heeft. Plots zijn ze daar met hun ideeën waar je het mee eens of niet mee eens bent. En de eenvoudige burger kijkt en naar en denkt....

In samenwerking met indebuurt Ede