Provincie mengt zich niet in discussie homo-ontmoetingsplek A12

EDE - De provincie mengt zich niet in de discussie rond de homo-ontmoetingsplek in Ede. De commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft dat laten weten in een brief aan Platform Keelbos. 

Volledig scherm
© Tamara Reijers

Dit platform, dat zich opwerpt als belangenbehartiger van de bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen, had zich gewend tot de provincie met een klacht over burgemeester Cees van der Knaap van de gemeente Ede. Die zou zijn bevoegdheden hebben misbruikt in de discussie rond het afsluiten van de homo-ontmoetingsplaats bij parkeerplaats Ginkelse Zand langs de A12 vorig jaar. 

LEES OOK: Fors minder seksbezoek parkeerplaats Ginkelse Zand in Ede

In de brief laat het platform weten dat ze vermoedt dat Van der Knaap de provincie verkeerd heeft voorgelicht. Overlast was één van de redenen de parkeerplaats af te sluiten. Maar het aantal geregistreerde meldingen is zeer beperkt, zo blijkt uit stukken.

Terughoudend

In een reactie laat Cornielje nu weten niet het idee te hebben dat Van der Knaap onzorgvuldig heeft gehandeld.  De actie van de Edese burgemeester is volgens hem getoetst aan wet- en regelgeving. Bovendien wil hij zich terughoudend opstellen nu over de zaak ook nog een procedure loopt bij de rechter en de bezwarencommissie van de gemeente Ede. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei