Volledig scherm
De kruising van de Hoenderloseweg en de Apeldoornseweg waar de provincie een rotonde wil als toegang naar het Nationale Park de Hoge Veluwe. © Google

Provincie wil verkeer Hoge Veluwe uit dorp Otterlo weren

OTTERLO - Wat de provincie betreft gaat het verkeer naar het Nationaal Park Hoge Veluwe niet langer door het centrum van het dorp Otterlo. Een alternatieve route moet het dorp ontlasten.

Een meerderheid van de statenleden wil dat de provincie zo snel mogelijk in gesprek gaat met de gemeente Ede om een toegangsweg via de Apeldoornseweg (N304)  mogelijk te maken. Automobilisten zouden vervolgens via de Hoenderloseweg, aan de rand van het dorp, naar de ingang van het park geleid moeten worden. Op de kruising van beide wegen moet een rotonde komen. 

Overleg

Een motie van de christenUnie, mede ingediend door CDA, SGP, VVD en de PVV , kreeg voldoende stemmen in de staten. Met de motie op zak moet de provincie overleggen met de gemeente. Wat de indieners betreft zou in 2018 al de schop in de grond kunnen bij de Apeldoornseweg, die valt onder het toezicht van de provincie. Omdat de Hoenderloseweg onder toezicht van de gemeente, moet de provincie eerst met Ede aan de slag, voor er geld uitgegeven kan worden voor de rotonde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei