Volledig scherm
De gemeenteraad van Wageningen slaagde er maandagavond niet om in om een besluit te nemen over bouw op en rond het Olympiaplein. Wordt vervolgd na de verkiezingen. © DG/Eric Wijnacker

Raad Wageningen loopt helemaal vast op het Olympiaplein

WAGENINGEN - Het liep uit op een bizarre discussie maandagavond in de Wageningse gemeenteraad over de bouwplannen op het Olympiaplein en de rest van De Buurt: ,,Amateurisme ten top’’, concludeerde Marc Kiel (VVD).  

Op het CDA na vond iedereen het een goed idee om de discussie opnieuw te laten voeren door de nieuwe gemeenteraad.

Coalitie en oppositie leken het gisteravond al snel met elkaar eens te worden. Duidelijk werd dat er niet alleen gekeken wordt naar de nieuwbouw op de plek van de deze zomer te slopen Olympia-sporthal. Alle plannen die in de buurt op stapel staan, worden meegewogen. 

Bewoners

De bewoners van De Buurt zijn door iedereen van harte uitgenodigd om in het vervolgtraject mee te komen praten over alle nieuwbouw en de verkeersafwikkeling in hun wijk. Maar over het wanneer verschilden coalitie en oppositie van mening. 

De oppositie wil dat de procedure nu eerst wordt stopgezet zodat er een stedenbouwkundige visie gemaakt kan worden waarin alle bouwplannen worden meegenomen. Als de gemeenteraad die visie dan zou hebben vastgesteld dan zou het participatieproces met de bewoners in de volle omvang gevoerd kunnen worden. De coalitie (D66, GroenLinks, Stadspartij) wil juist meteen doorgaan en nu met de bewoners samen de plannen uit gaan werken. Om vertraging (de Wageningse ziekte, zei de Stadspartij) te voorkomen.

Na verkiezingen

De discussie liep echter helemaal vast. Met name D66 worstelde en dat riep forse kritiek op bij de oppositie. Onduidelijk werd wat er precies besloten zou worden. De discussie verliep zo onoverzichtelijk dat slechts één conclusie restte: iedereen gaat er nog eens goed over nadenken. Wordt vervolgd, na de verkiezingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei