Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Raadslid gemeente Ede hekelt aanpak Valleilijn

EDE - Raadslid Alexander Vos de Wael spoort de gemeente Ede aan om meer werk te maken van het betrekken van de burgers bij de Valleilijn. 

Vos de Wael, tot begin dit jaar deel uitmakend van de VVD-fractie, was eerder al kritisch over de effecten van een kwartierdienst op de Vallei-spoorlijn van Ede-Wageningen naar Amersfoort. Hij vreest voor meer sluipverkeer door Edese woonwijken als de overweg op de N224 vaker dicht is omdat er meer treinen voorbij komen.

Geluidsoverlast

Nu de provincie deze week heeft gemeld dat treinen harder moeten gaan rijden, en dat er twee overwegen ten noorden van Lunteren (Molenweg en Ruitenbeekweg) dicht zouden moeten om de kwartierdienst mogelijk te maken, vindt het Bennekomse raadslid het nog noodzakelijker om de burger er bij te betrekken. 

Niet alleen vanwege het ongemak door het eventuele omrijden, maar ook omdat de harder rijdende treinen voor meer geluidsoverlast zullen gaan zorgen, zo stelt hij in raadsvragen aan het college.

Leiband

Alexander Vos de Wael: ,,Het college nam tot nu toe geen standpunt in, kwam niet op voor haar eigen inwoners en liep keurig aan de leiband van de provincie. Aan burgerparticipatie had het college geen behoefte.’’ 

De Bennekommer denkt dat 'geluidshinder exponentieel zal toenemen door de snelheidsverhoging'. ,,Dat vraagt mogelijk om aanvullende maatregelen zoals geluidsschermen en isolatie van woningen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei