Volledig scherm
Ravage na de ramkraak in Wageningen. © Roland Heitink

Ramkraak juwelier Wageningen: twee verdachten gepakt

UPDATEWAGENINGEN - Bij een juwelier aan de Hoogstraat in Wageningen is vannacht rond 03.00 uur een ramkraak gepleegd. Twee van de daders, een man 26 en 30 jaar oud, zijn aangehouden, twee zijn nog op de vlucht. Dat meldt de politie.

Bij die kraak gebruikten de vier daders een auto. Ze ramden daarmee de gevel en het rolluik voor de winkel. Daarna poogden ze met de hand het rolluik verder te ontwrichten.  Agenten die toevallig passeerden onderweg naar het politiebureau kwamen meteen in actie. Bij het zien van de politie-auto gingen de daders er op twee scooters vandoor. 

De ravage wordt donderdagochtend opgeruimd en de politie doet onderzoek. De straat is hiervoor deels afgezet, waardoor onder meer Blokker en Kruidvat niet bereikbaar waren. Rond 09.00 uur is de auto weggesleept die voor de kraak is gebruikt. 

Vluchters

Eén van de scooters werd door de politie-auto aangetikt en ging onderuit. De opzittenden gingen er te voet vandoor, maar konden vrij snel worden gegrepen. Naar de twee anderen is een zoektocht ingezet. Een politiehelikopter verleende daarbij assistentie. 

Of er iets buit is gemaakt bij de kraak is nog niet bekend gemaakt.

Volledig scherm
Twee van de vluchters per scooter zijn snel gepakt. © Roland Hetitink
Volledig scherm
Onderzoek na de ramkraak in de Hoogstraat in Wageningen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei