Jannis en Claudia Brevet van Restaurant Inter Scaldes hebben een derde ster in de Michelingids gekregen.
Volledig scherm
Jannis en Claudia Brevet van Restaurant Inter Scaldes hebben een derde ster in de Michelingids gekregen. © ANP

Restaurant O Mundo verliest Michelinster

AMSTERDAM - Voor restaurant O Mundo uit Wageningen was maandag een pijnlijke dag. De zaak verloor zijn enige Michelinster die het sinds 2009 in bezit had. Dat werd bekend tijdens de uitreiking van de Michelingids van 2018. 

Na een uiterst turbulent jaar had het Wageningse restaurant al een beetje rekening gehouden met verlies van de Michelinster. Zo vertrokken september vorig jaar chef-kok Dennis Richter Uitdenbogaardt en maître Yvo Kwak. Voormalig souschef van O Mundo Jonathan Veldhuizen trad in de voetsporen van Richter Uitdenbogaardt.

Faillissement 

En vervolgens kwam er in november een faillissement van de Jaap Venendaal Groep, waartoe Restaurant O Mundo en het bijbehorende Hotel de Wereld behoorden. Al snel volgde er een overname en doorstart door het echtpaar de Sjoukje en Lammert de Vries van het gerenommeerde Groot Warnsborn in Arnhem. Dat kon de Michelin-ster echter niet meer redden.

Het nieuwe team van O Mundo heeft via Facebook laten weten vertrouwen te hebben in de toekomst, mede door de overname en het nieuwe elan en gevoel van saamhorigheid dat daardoor is versterkt. Recent kreeg O Mundo nog een zeer positieve recensie in de culinaire rubriek Over de Tong in de Gelderlander.

Regio

De overige sterrenrestaurants in de regio bleven onaangeroerd. Zo behielden 'T Raedthuys in Duiven, Het Koetshuis in Bennekom, De Kromme Dissel in Heelsum en Strandlodge in Winterswijk hun ster. 

In de regio kwamen er ook geen nieuwe sterrenrestaurants bij. Restaurant De Leest in Vaassen is nog steeds het enige driesterrenrestaurant in Gelderland, 't Nonnetje in Harderwijk blijft het enige tweesterrenrestaurant in de provincie. 

Bib Gourmand

Naast de Michelinsterren werden maandag ook de Bib Gourmand-erkenningen uitgereikt. Een plek op de Bib Gourmand-lijst staat voor een kwalitatief goed driegangenmenu onder de 37 euro. 

LEV Foodbar in Doetinchem kreeg een plekje in de felbegeerde lijst. Net zoals nieuwkomers Witlof in Nijmegen, De Watermolen in Velp en Cèpes in Otterlo.

Grote winnaar

Grote winnaar van de dag was restaurant Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen. De zaak nam een derde Michelinster in ontvangst en is daarmee het derde restaurant in Nederland met drie sterren.

Restaurant O Mundo.
Volledig scherm
Restaurant O Mundo. © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei