Volledig scherm
© Wikimedia Commons

Rhenen wil weer een jonge burgemeester

RHENEN - De nieuwe burgemeester van Rhenen staat bij voorkeur middenin zijn carrière. Hij moet wel bereid zijn minstens 1 ambtstermijn van 6 jaar in de gemeente vol te maken.

Dat bleek woensdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Rhenen waarin de profielschets voor de nieuwe burgemeester werd vastgesteld.

Duidelijk
Voorzitter Gert van Laar van de vertrouwenscommissie was tegenover waarnemend commissaris van de Koning Willibrord van Beek duidelijk over de ideale kandidaat. Op de vraag of Rhenen een oudere kandidaat zoekt die zijn loopbaan komt afronden of een jongere burgemeester, koos Van Laar voluit voor de laatste optie.

Aanjager
Behalve de genoemde kenmerken wil de commissie iemand die in het gemeentelijk bestuur aanjager durft te zijn van vernieuwing en die samenwerking stimuleert. Het is 'niet uitgesloten' dat de burgemeester politieke dossiers beheert, stelde Van Laar.

Rhenen (19.000 inwoners) zoekt een opvolger van Joost van Oostrum, die deze zomer na 7 jaar Rhenen vertrok naar de gemeente Berkelland.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei