Volledig scherm
De Rijnbrug bij Rhenen. © Herman Stöver

Rhenense wethouder zet vraagtekens bij busbaan Rijnbrug

RHENEN - Wethouder Jan Kleijn van Rhenen vindt het jammer dat er weer een jaar durend onderzoek komt naar de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren. ,,We zijn tevreden met het onderzoek naar een bredere brug maar het gaat weer lang duren.’’

Kleijn was maandag aandachtig toeschouwer in het provinciehuis waar provinciale staten akkoord gingen met een onderzoek naar een bredere variant van de brug, waar dagelijks files staan.

Hij plaatst wel enkele kanttekeningen bij het onderzoek dat in begin 2019 klaar moet zijn. ,,Er werd bijvoorbeeld door partijen gesproken over busbanen. Maar er gaat maar één keer per uur een bus over de brug en daar zitten met weinig reizigers in.’’ Hij vraagt zich af of het wel zin heeft om daarvoor een speciale busbaan op een bredere brug aan te laten leggen. En fietspaden en busbanen moeten ook weer 'aan land' aansluiten op bestaande infrastructuur. 

Kruispunt Achterberg

In het onderzoek wordt ook gekeken naar de kruising van de N233 (Cuneraweg) bij Achterberg. De provincie denkt aan een fietstunnel van 10 miljoen euro om fietsers daar veilig over te laten steken. De provincie wacht echter op Rhenen. Kleijn: ,,Er is een quickscan in de maak naar de mogelijkheden voor de kruising. Dat komt in de gemeenteraad en dan zullen we de uitkomsten aan de provincie aanbieden.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei