Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent

Rhine Town Jazz kuste Wageningen wakker

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

De bioscoop Molenstraattheater begon, café Loburg opende haar deuren en de Rhine Town Jazzclub werd opgericht.

Kroeg

Ik ben als muziekliefhebber eigenlijk meer van de blues en de soul, maar toch ben ik de jazzmuziek eeuwig dankbaar omdat dat de aanzet gaf tot de eerste kroegentochten in Wageningen. Het was een openbaring om opeens verleid door muzikale klanken van kroeg naar kroeg te schuifelen. Café Carré, de Grolsche Herberg, de Engelse pub en het bruine café 't Poorthuis; ik koester warme en ook vochtige herinneringen aan die verdwenen etablissementen. Duizenden mensen zwierven gelukzalig door de stad, het leek wel carnaval in Bergen op Zoom. En ik ben elke januari weer blij dat het jongere zusje van de jazzkroegentocht, de blueskroegentocht, nog steeds bestaat en floreert.

Koningsdag

Quote

Wat werd Wageningen leuk toen ik wegging...

Eric Wijnacker

Het stemt natuurlijk tot diep nadenken dat je veertig jaar na de geboorte het Rhine Town Jazz-jubileumfeest mee kan vieren.  Zeker als je je realiseert wie er niet meer bij mogen zijn. Er is helaas geen kroegentocht meer, Koningsdag wordt muzikaal afgesloten met een jubileumfeest in Junushoff. Het is een lokroep die niemand zou moeten weerstaan die 40 jaar geleden van kroeg naar kroeg zwierde en dit nu opnieuw mag beleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei