Sam Elfvering heeft vandaag in het kader van 'Coming Out Day' een regenboogvlag aan zijn huis gehangen. Sommige voorbijgangers riepen vervolgens beledigende opmerkingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Elfvering heeft vandaag in het kader van 'Coming Out Day' een regenboogvlag aan zijn huis gehangen. Sommige voorbijgangers riepen vervolgens beledigende opmerkingen. © Herman Stöver

Sam (25) hing de regenboogvlag uit op Coming Out Day en hoorde voorbijgangers ‘kankerhomo’ en ‘kankergay’ roepen

EDE - ‘Kankerhomo’ en ‘kankergay’: het zijn een paar van de termen die Edenaar Sam Elfvering (25) voorbijgangers hoorde roepen nadat hij op Coming Out Day de regenboogvlag aan zijn gevel had opgehangen. ,,Het laat in één keer zien dat zo'n Coming Out-dag ontzettend belangrijk is, nog steeds.”

19 reacties

 • Martin Reekers

  1 jaar geleden
  @A.M Berben, nu bent u zelf ook aan het stigmatiseren.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  @Harry Nak, het is helemaal geen promotie voor LHBTI. Het gaat om erkenning, om gezien mogen worden en daarvoor moet je af en toe om aandacht vragen. Kennelijk heb je het idee dat de LHBTI-gemeenschap 'zieltjes aan het winnen is', alsof een gemiddelde puber zou kunnen denken, "Weet je wat? Ik word homo!" Dat is wat ze je in Rusland, Hongarije en Polen willen doen geloven en de rechteloosheid jegens LHBTI is daar heel erg groot. En voor jouw begrip: er is totaal niks mis met LHBTI.
 • W. Loeffen

  1 jaar geleden
  Ik ben het met Marian Hutten en Harrie Nak eens. Waarom zo expliciet uitdragen dat je "anders" bent. Ik loop er ook niet de hele dag mee te koop dat ik hetero ben. Een ieder mag zijn zoals hij of zij wil zijn, maar om het steeds bewust naar buiten uit te dragen. Dat vraagt (helaas) om reacties, die er nooit uit zullen gaan bij sommigen. En nee, ook ik vind de reacties niet normaal, en moeten die excessen aangepakt worden.
 • R. Mandersloot

  1 jaar geleden
  @Matran Hutten: kwa educatie valt er bij jou nog veel winst te behalen. Blijkbaar vind je het normaal om als je een vlag buiten hangt zo bejegend te worden.
 • A.M. Berben

  1 jaar geleden
  Niet echt verwonderlijk die reacties vanuit de straat wanneer u weet dat Ede deel uitmaakt van de Bible-Belt, een gebied in Nederland waarvan de bewoners telkens weer mogen vinden wat ze vinden met een beroep op hun religie. Datzelfde gebied staat al jaren voor geweldplegingen rondom Nieuwjaar tegen brandweer en politie of betogingen tegen vluchtelingen, pers of een tent van de GGD vanwege corona. Mag kennelijk allemaal.

In samenwerking met indebuurt Ede