Volledig scherm
Boze of verontruste bewoners van de Wageningse wijk Noordwest, recent in discussie met Gelders Commissaris van de Koning Clemens Cornielje over het Rondje Campus, of de Campusroute langs hun wijk © DG/Eric Wijnacker

Schetsen voor de Campusroute Wageningen

WAGENINGEN - De provincie houdt op 31 mei een ontwerpatelier waar mensen mee mogen schetsen aan de nieuwe ontsluiting van Wageningen.

Het is geen volledig vrije gedachtenwisseling, de provincie heeft wel kaders aangegeven. De belangrijkste is dat er wordt vastgehouden aan het zoekgebied voor de Campusroute, de nieuwe weg die ten noordwesten van de Campus en ten westen van de woonwijk Noordwest moet gaan lopen tussen de Mansholtlaan en de kruising Mondriaanlaan/Nijenoordallee. Ook wordt de weg niet verhoogd of verdiept aangelegd en mag er maximaal tussen 50 en 80 kilometer per uur gereden worden.

20 miljoen euro

De provincie gaat uit van een budget van ruim 20 miljoen euro. De provincie wil 14 miljoen bijdragen aan de nieuwe weg en verwacht nog altijd dat de gemeente Wageningen er 6,25 miljoen euro bij wil liggen. Dat laatste lijkt de gemeente echter helemaal niet van plan omdat ze niet blij is dat de provincie via een inpassingsplan de regie van de gemeente heeft overgenomen.

In het ontwerpatelier, zo stelt de provincie, 'gaan ontwerpers van de provincie Gelderland en vertegenwoordigers van Wageningse belangengroepen samen tracés schetsen voor een route die Wageningen beter bereikbaar moet maken. Door gebruik te maken van de kennis die in het gebied aanwezig is, en door alle belangen, meningen, kansen en behoeften en knelpunten te inventariseren.' 

Milieu

Op 31 mei gaat het over de precieze ligging van de weg, het tweede ontwerpatelier op 28 juni gaat over de ruimtelijke consequenties en later volgt er nog een derde ontwerpatelier over milieu-aspecten.

Vervolgens onderzoekt de provincie wat het effect van deze ontwerpen is op het milieu en raamt de kosten. Gedeputeerde Staten bepaalt daarna het voorkeursalternatief.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei