Volledig scherm
Het toilet van Bagels en Beans was zo schoon dat je er kon eten. © Herman Stöver

Schoonste wc van het land staat niet meer in Wageningen

WAGENINGEN - De schoonste wc van Nederland staat dit jaar in Leiderdorp, bij het plaatselijke Alrijne Ziekenhuis. Dat is te lezen in de test Nationaal Toiletonderzoek 2017 van vakblad Service Management . Vorig jaar kwam het toilet van Bagels en Beans in Wageningen als schoonste uit de bus. Die wc was zo schoon dat je er kon eten, was toen het motto.

,,Jammer, dat we niet meer het schoonste toilet van het land hebben", reageert uitbater Madelon Angelier van het etablissement aan de Hoogstraat. ,,Maar ik heb ook geen idee of we dit jaar zijn gecontroleerd. Dat gebeurt anoniem en je krijgt ook achteraf niet te horen of er iemand is geweest." De inspecteurs hebben dit jaar een bezoek gebracht aan 150 openbare toiletten. Daarvan was 39 procent schoon, vorig jaar was dat 27 procent.

Altijd schoon

Angelier zegt dat de uitverkiezing niet meer mensen naar haar Bagels en Beans heeft gelokt. ,,Wel kregen we veel reacties. Mensen vonden het leuk dat we de schoonste wc van Nederland hadden. Ze wisten niet dat er zo'n uitverkiezing bestond. Dat wisten wij trouwens ook niet. We hadden er nooit van gehoord. We willen gewoon dat onze toiletten altijd goed schoon zijn."

Quote

Mensen vonden het leuk dat we de schoonste wc van Nederland hadden

Madelon Angelier

En nu de eretitel naar Leiderdorp is gegaan, kan het nu een tandje minder met het schoonhouden van de wc's? ,,Nee, natuurlijk niet. We hebben onze eer hoog te houden. Dus ons streven blijft om de wc's zo schoon mogelijk te houden. Daar blijven we onze uiterste best voor doen." 

Het toilet blijft tenslotte het visitekaartje van de zaak, zoals Angelier vorig jaar al zei na het winnen van de test.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei