Volledig scherm
Kamervoorzitter Khadija Arib en Kees van der Staaij (SGP) kijken naar de Nederlandse vlag in de plenaire zaal van de Tweede Kamer tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer. © ANP

SGP: Nederlandse én Veenendaalse vlag in raadszaal

VEENENDAAL - Een Nederlandse vlag in de raadszaal én een Veenendaalse vlag. En dan twee vlaggen die niet als een 'kaasprikker' in de hoek staan zoals in de Tweede Kamer. Dat is de wens van de Veenendaalse SGP.

De SGP gaat dat plan donderdag voorleggen aan de raad. Het voorstel heeft een goede kans van slagen, de VVD en het CDA doen al mee. De Veenendaalse SGP is met dat idee gekomen, omdat in de Tweede Kamer sinds kort ook een Nederlandse vlag hangt, mede op initiatief van de SGP.

Symbool

Theo van Iperen van de Veenendaalse SGP: ,,We willen in Veenendaal echter niet alleen een Nederlandse vlag maar ook de vlag van de gemeente Veenendaal op laten hangen. We weten dat er een verkeerde lading aan een vlag gegeven kan worden, maar voor ons is de Nederlandse vlag een symbool voor verbinding. Zoals de Veenendaalse vlag een symbool is voor de verbinding van Veenendalers."

Geen 'kaasprikker'

De SGP denkt niet aan een vlag in de hoek, zoals in de Tweede Kamer waar al snel smalende reacties de ronde deden zoals 'kaasprikker'. Van Iperen: ,,We willen graag zogenoemde gevelvlaggen",  vlaggen van één bij anderhalve meter die uitgespreid bevestigd worden ergens in de raadszaal.

Als het voorstel het haalt, is het de bedoeling dat de vlaggen er vanaf 1 januari 2018 hangen.

Volledig scherm
De Veenendaalse raadszaal bij de presentatie van het nieuwe koningsportret in 2014. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei