De 'slechter leven'-stickers van het tv-programma Zondag met Lubach duiken op in het wild zoals bij de Albert Heijn in Wageningen.
Volledig scherm
De 'slechter leven'-stickers van het tv-programma Zondag met Lubach duiken op in het wild zoals bij de Albert Heijn in Wageningen. © DG/Harold Schuil

'Slechter leven-sticker' Zondag met Lubach duikt op in de supermarkt

WAGENINGEN - De eerste 'slechter leven'-stickers van het tv-programma Zondag met Lubach (ZML) duiken op in de schappen van de supermarkt. In Wageningen luisterde iemand niet naar het advies van Arjen Lubach om 'alleen thuis te plakken'. Albert Heijn zegt dat stickers worden verwijderd en dat het vlees niet wordt weggegooid.

Met de stickeractie vraagt Lubach aandacht voor de bio-industrie. ZML lanceerde zondagavond de stickeractie tegen niet-diervriendelijk vlees. Op de stickers staan plaatjes van dieren die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Volgens de VPRO zijn de eerste 3.000 stickervellen al op.

Gratis

Mensen kunnen de stickers gratis bestellen en plakken op verpakkingen van vlees zonder keurmerk. In de uitzending zei Lubach met een vette knipoog dat het niet de bedoeling is om de stickers in de supermarkt achter te laten. En klant van de Wageningse Albert Heijn lapte dat advies overduidelijk aan zijn laars.

Stickers eraf

Het Wageningse filiaal van Albert Heijn (AH) kan, wil of mag niet reageren op de actie en verwijst naar het hoofdkantoor. ,,Mochten er stickers geplakt worden dan halen we die er weer vanaf. Het zou namelijk zonde zijn als we goede producten hierdoor niet kunnen verkopen’’, zegt een woordvoerder van Albert Heijn.

AH zegt verder het 'goed te vinden dat Arjen Lubach aandacht besteedt aan dierenwelzijn'. ,,Net als hij vinden wij het ook een belangrijk onderwerp.’’ 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei