Volledig scherm
© anp

Slechts één familie gestraft na bizarre vechtpartij bij middelbare school Wageningen

WAGENINGEN - Voor een massale vechtpartij tussen twee families met een schep, knuppels en bewuste aanrijdingen met auto's, heeft de rechtbank in Arnhem alleen leden van de ene familie met celstraf bestraft. 

Een van die familieleden, een 42-jarige vrouw uit Wageningen is veroordeeld tot anderhalf jaar cel omdat ze met een auto op iemand is ingereden die nog net op tijd kon wegspringen. ,,Een seconde later en hij was doodgereden”, aldus de rechtbank in haar vonnis.

Vijftien maanden 

Ook haar echtgenoot werd veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij heeft diezelfde dag op iemand van een familie waarmee al jarenlang ruzie was ingeslagen met een schep. Hij kreeg vijftien maanden. Een derde familielid kreeg tien maanden cel opgelegd voor openlijk geweld.

Het gebeurde allemaal in september 2016 op de openbare weg pal voor middelbare school de Pantarijn in Wageningen. Een jarenlange vete kwam daar tot een climax met knuppels en andere wapens.

Scholieren getuige

Niet alleen de vrouw stapte achter het stuur om iemand met haar auto te grazen te nemen. Scholieren waren er ook getuige van dat even daarvoor haar echtgenoot met zijn auto op iemand af was gereden.

Twee leden van de andere familie, die vanwege de vete inmiddels uit Wageningen zijn vertrokken en in Ede zijn gaan wonen, stonden ook terecht voor openlijk geweld. Maar de rechtbank kwam voor vrijspraak voor een van hen. Hij had weliswaar een mes bij zich, maar er is geen bewijs dat hij daarmee iets heeft gedaan.

Noodweer

Een andere man is ontslagen van rechtsvervolging. Hij had wel geslagen met een moersleutel, maar heeft dit uit noodweer gedaan. Even daarvoor was er met een auto op zijn dochter ingereden en hij wilde volgens de rechtbank voorkomen dat dit opnieuw gebeurde.

Filmopnames van vooral scholieren vanuit de klas zorgden voor bewijsmateriaal in de zaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei