Het Witmondplein in de Wageningse wijk Patrimonium. Foto: Herman Stöver
Volledig scherm
Het Witmondplein in de Wageningse wijk Patrimonium. Foto: Herman Stöver

Sloop en nieuwbouw in Patrimonium

WAGENINGEN - De renovatie van de Wageningse wijk Patrimonium is alleen mogelijk als alle 158 woningen worden gesloopt en worden vervangen door nieuwbouw. Dat hebben de bewoners dinsdagavond tijdens een druk bezochte bijeenkomst in wijkcentrum Ons Huis gehoord.

De bewonerscommissie deed de aanwezigen het voorstel om over te gaan tot sloop en nieuwbouw. De overgrote meerderheid van de aanwezige wijkbewoners was het hiermee eens. Ook stemden ze in met een sociaal plan dat geldt tijdens de sloop- en bouwperiode. Overigens waren er ook mensen die liever wilden dat hun huizen werden gerenoveerd.

Vorig jaar maart maakte verhuurder De Woningstichting bekend dat de buurt, die in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gebouwd, een ingrijpende vernieuwing moest ondergaan. Toen lagen alle opties, van groot onderhoud tot complete nieuwbouw, nog open.

Als alles volgens plan verloopt, gaat de eerste schop eind 2014 de grond in. Een jaar later moeten dan de eerste huizen worden opgeleverd. De bewoners verblijven in de tussentijd tijdelijk elders.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei