Een overzicht van de Dorpsstraat in Bennekom.
Volledig scherm
Een overzicht van de Dorpsstraat in Bennekom. © Herman Stöver

Snelle Fietsroute gaat door Bennekom-dorp

BENNEKOM/WAGENINGEN - De toekomstige 'Snelle Fietsroute Ede-Wageningen' voert door het dorpscentrum van Bennekom. Welke maatregelen nodig zijn om dat veilig te laten gebeuren, wordt nog besproken. In ieder geval  is de Mansholtlaan een barrière, waarvoor mogelijk fietstunnels of -bruggen nodig zijn. 

13 reacties

 • Leny

  4 jaar geleden
  Een snelle fietsroute door Bennekom centrum en de Edeseweg (binnen de bebouwde kom) lijkt me een slecht plan. De bus stopt nu op de Edeseweg en het is nu al gevaarlijk met het fietspad, terwijl er nu nog een parkeerstrook is waar je naartoe kunt vluchten. Als de parkeerstrook verdwijnt wordt het levensgevaarlijk voor de bus voetgangers. En dan de mensen die aan de Edeseweg wonen. Nu al levensgevaarlijk om in de spits op de weg te komen en zeker weer op hun eigen oprit. Zeker weten dat dit traject niet aan de veiligheidsbeginselen voldoet. Hoe kun je het bedenken op zo'n druk traject dit doen
 • Theresia

  4 jaar geleden
  Graag een snelfietsroute die geen rare omwegen maakt. Waarom niet door de Kerkhoflaan? Nauwelijks om en aan de Kerkhoflaan zijn veel minder winkels. Voor de Lidl is ruimte voor aanpassingen.
 • Bewoner Grintweg

  4 jaar geleden
  Uitstekend idee deze snelle fietsroute door Bennekom. Fietsers zijn moeilijk te sturen, zij zullen toch door het centrum van Bennekom (blijven) gaan, als kortste route. Het zal ook helpen het te drukke/gevaarlijke autoverkeer op de Bovenweg/Grintweg te verminderen. 
 • Harko Kloeze

  4 jaar geleden
  Goed idee dit snelle fietspad. Alternatieve routes hebben weinig effect. Fietsers zijn als een colonne mieren, volgen de kortste route naar het doel.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Kan iemand mij aangeven hoe laat de inspraak avond maandag begint, ( en bij voorkeur ook waar dit wordt aangegeven ?)

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei