Een gehandicapte vrouw zit klaar voor een ritje met een nieuwe elektrische fiets door De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
Een gehandicapte vrouw zit klaar voor een ritje met een nieuwe elektrische fiets door De Hoge Veluwe. © Harald de Boer/Nationaal Park De Hoge Veluwe

Speciale elektrische fietsen voor gehandicapten

OTTERLO - Mensen met een handicap die Nationaal Park De Hoge Veluwe bezoeken, kunnen sinds gisteren gebruikmaken van een aantal speciale elektrische fietsen. Het park kreeg de fietsen van de firma Van Raam uit Varsseveld. 

Voor gehandicapten en hun begeleiders zijn drie soorten elektrische fietsen gratis beschikbaar. Op de VeloPlus kan de persoon met een beperking in zijn eigen rolstoel blijven zitten. Bij de OPair neemt de gehandicapte  plaats in een soort zitschaal. De Easy Rider is een driewielfiets met lage instap en rugleuning voor iedereen die niet op een fiets met twee wielen kan fietsen.

Voor 'normale' bezoekers van De Hoge Veluwe zijn er 1.800 witte fietsen gratis te gebruiken om het park te verkennen. Tevens zijn er voor mensen die de witte fiets niet kunnen gebruiken ook tandems, een rolstoeltransportfiets en een aantal rolstoelfietsen beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei