Mieke van Eijk vindt het doodzonde dat het marktplein in Ede, amper vier weken na de opening, al besmeurd is met vieze zwarte vlekken.
Volledig scherm
Mieke van Eijk vindt het doodzonde dat het marktplein in Ede, amper vier weken na de opening, al besmeurd is met vieze zwarte vlekken. © Herman Stöver

Splinternieuw marktplein Ede nu al vies: 'Doodzonde van prachtige plek'

EDE - Amper vier weken oud is het nieuwe marktplein in Ede al besmeurd met vieze, zwarte vlekken. De vuiligheid van de warenmarkt is omwonenden een doorn in het oog.

12 reacties

 • de gelderse gravin

  4 jaar geleden
  tja linda...je hebt gelijk.
 • Socrates3

  4 jaar geleden
  In de 60’er jaren waren en alleen maar donkere klinkers! De markt toen mooier als het huidige betonplein...
 • linda

  4 jaar geleden
  Goedkoop word duurkoop. Het is de bedoeling dat het plein intensief gebruikt word dus zorg dan ook voor een goede basis. Geimpregneerde stenen zouden dan nu tonnen extra kosten maar wat kost het om dit plein 5 jaar lang schoon te maken nadat de markt er heeft gestaan of met andere intensieve evenementen? Durf te wedden dat dat vele malen duurder is.
 • Dion

  4 jaar geleden
  We weten precies wie het gedaan heeft, stuur die handelaren maar de rekening.Ook Nijmegen heeft dankzij de foodtrucks  enorme olievlekken op de nieuwe Schaeck Mathonsingel, laat ze het zelf maar opruimen, zoiets doe je ook niet in eigen tuin.
 • Wilberto

  4 jaar geleden
  De vervuiler betaald toch in Nederland, ik zou zeggen de marktkooplui aansprakelijk stellen voor de schade en de gemeente zelf een investering doen voor nieuwe goede klinkers, helaas vervangen dit wordt nooit meer mooi.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei