Volledig scherm
© Herman Stöver

Sprookjesachtige nachtwandeling door Wageningse wijk

WAGENINGEN - Waarom is Pomona eigenlijk het centrum van Wageningen? Deelnemers aan de Buurtsafari die kunstenaarscollectief Waterlanders zaterdagavond hield, weten het antwoord. 

 Zo weten ze ook dat er een eeuwige bron is, waar zomaar water uit de grond komt en dat Pomona de Romeinse godin van het fruit is? Om maar te zwijgen over de geheimzinnige gebeurtenissen in de kelders van de Pomonaflats. 

Na de succesvolle Buurtsafari's in de Benedenbuurt en de Nude vond Waterlanders het de hoogste tijd voor een nieuwe Wageningse buurt. Dat werd Pomona en omgeving. Op vier locaties in het gebied Pomona, De Hoef, Rode Dorp en de Boomgaarden werden de bezoekers aan de soms sprookjesachtige safari verrast met verhalen, zang en dans uit hun eigen buurt. Als het aan Waterlanders ligt, komt er snel een volgende wijk aan de beurt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei