Volledig scherm
Ilonne Bongers en Robert Frijlink volgen samen de Wageningse centrummanager Tom Kool (rechts) op. © Foto SOW

Stadsmanager Kool krijgt Wagenings erezilver

WAGENINGEN - Tom Kool ontving maandagavond bij zijn afscheidsreceptie in Hotel de Wereld het Wagenings erezilver vanwege zijn inspanningen als binnenstadsmanager en betrokkenheid bij de Wageningse ondernemers en samenleving. 

Hij kreeg in De Wereld, waar de Capitulatiezaal volstroomde, ook landelijk erkenning; hij werd door de landelijke overkoepelende stichting uitgeroepen tot 's lands beste citymanager in 2017. Tom Kool is jarenlang werkzaam geweest als actief en betrokken binnenstadmanager voor de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW). 

Evenementen

Hij was de drijvende kracht achter vele acties voor en door de Wageningse binnenstad. Zo behartigde hij de belangen van de centrumondernemers en zocht naar middelen en mogelijkheden om diverse evenementen in het centrum te organiseren. Hij maakte zich sterk voor het aantrekken van startende bedrijven, het tegen gaan van leegstaande winkelpanden, parkeerbeleid, een betere bereikbaarheid en een goede promotie van de stad. Daarvoor onderhield hij vele contacten bij de gemeente, Wageningen UR, en collega binnenstadmanagers uit de regio. Samen met hen wist hij veel te bereiken. 

Opvolgers

Tom Kool heeft aangegeven graag belangeloos actief betrokken te blijven bij de toekomstige veranderingen in de binnenstad. Hij is opgevolgd door Ilonne Bongers en Robert Frijlink.

Het Wagenings erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei