Volledig scherm
Pootje baden tijdens Veenendaal aan Zee, een van de initiatieven op het stadsstrand. © Herman Stöver, Raphael Drent

Stadsstrand Veenendaal wordt gehalveerd

VEENENDAAL - De proef met het Veenendaalse stadsstrand lijkt aan zijn laatste jaar bezig te zijn. Althans, in zijn huidige vorm. Een poging van de SP in de gemeenteraad maandag om het hele strand te behouden, haalde het niet. 

De raad wil geen verder onderzoek om te zien of er ergens twee miljoen euro te vinden is om het hele stadsstrand te behouden. De SP diende maandag een voorstel in om te onderzoeken of het toch niet mogelijk is om het hele strand te behouden. 

Het stadsstrand bestaat drie jaar en is erg populair geworden. In het voorjaar vond een meerderheid in de raad echter dat het te veel geld kost om het te behouden. Het strand ligt op dure bouwgrond. Niet bebouwen betekent dat Veenendaal 4 miljoen euro misloopt. Laat je een half stadsstrand liggen met gebouwen erbij, dan is het verlies 2 miljoen euro. 

Deel behouden

,,Bijna 11.000 mensen hebben voor het behoud van het stadsstrand getekend. Een signaal dat niet genegeerd mag worden", aldus SP-fractievoorzitter Jan Breur. Maar alleen Denk steunde het voorstel, De andere partijen spraken allemaal lovende woorden over het stadsstrand en willen het ook behouden, maar dan alleen een deel. Volgens wethouder Engbert Stroobosscher blijft meer dan de helft van het huidige stadsstrand behouden.

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei