Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van basisschool De Bijenkorf in Wageningen. © Herman Stöver

Stakende leraren in Vallei lopen deel van hun loon mis

RHENEN - De basisschoolleraren die 30 en 31 januari gaan staken, krijgen geen loon uitbetaald over die dagen. Dat hebben de scholenkoepels SKOVV, CNS en Proominent na onderling overleg besloten. Welke scholen op slot gaan vanwege de staking, is nog onduidelijk.

De drie koepels vertegenwoordigen zo’n veertig lagere scholen in de gemeenten Ede, Veenendaal, Rhenen en Wageningen. 

Volledig scherm
© Herman Stöver

Kort door de bocht: de bestuurders delen de zorgen van de leraren, maar zijn het niet eens met het stakingsmiddel en de timing. Daarom betalen ze het loon van stakende leraren niet door. Die kunnen als ze lid zijn van een bond wel aanspraak maken op de stakingskas.

De stakers komen onder meer in verzet vanwege de hoge werkdruk, de loonkloof met het middelbaar onderwijs en het lerarentekort. Twee weken voor de tweedaagse staking zijn de onderwijskoepels nog aan het inventariseren welke scholen meedoen aan de staking.

Quote

De stakingsbe­reid­heid is hoog na de fooi die we van de minister hebben gekregen.

Jaap van Noppen, Directeur basisschool Het Erf

Scholen op slot

Bij SKOVV is al wel bekend dat de twee basisscholen in Wageningen, St Jozefschool en Kardinaalschool Alfrinkschool, dicht gaan. ,,Andere schooldirecteuren nemen daarover nog een beslissing’’, zegt bestuurder Mark Jager.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei