Oud-docent Henk Staal surveilleert bij de examens op het Ichthus College in Veenendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-docent Henk Staal surveilleert bij de examens op het Ichthus College in Veenendaal. © Herman Stöver

Steeds meer senioren surveilleren bij examens

VEENENDAAL/ EDE/ WAGENINGEN - Het is niet het leukste werk. Lang stil zitten, niks doen alleen ogen en oren goed open houden. Toch maken scholen steeds meer gebruik van externe surveillanten die samen met de docenten opletten of er niet gespiekt wordt bij de examens. 

Dat scholen voor deze oplossing kiezen, heeft alles te maken met de toenemende werkdruk in het onderwijs, zegt Maaike Jonge-Poerink van uitzendbureau 65plus. ,,Docenten krijgen steeds meer op hun bordje. Alleen het nakijken van al die examens is al een enorme klus. Door de inzet van externe surveillanten, heeft de docent meer tijd voor andere werkzaamheden”, zegt Jonge-Poerink. Exacte cijfers van de toename heeft Jonge-Poerink niet ,,We werken landelijk. Maar ik zie een toename in de vraag bij al onze 200 klanten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei